fu'a

E vave ona mou atu le malosi o le maa komepiuta?O nei tausiga e taua

E to'atele tagata latou te iloa o ma'a e iai lona olaga atoa, ma e leai se fa'alavelave o komepiuta feavea'i.O le mea moni, o le faʻaaogaina i aso uma o maa api e matua faigofie lava.Sosoo ai, o le a ou faailoa atu i ai auiliili.

Itu e aafia ai le ola maa:

E tatau ona tatou malamalama muamua po o fea auala e faʻaaogaina e faʻaleagaina ai le ola o le maa.Undervoltage, overvoltage, overcurrent, storage passivation, maualuga ma maualalo le vevela, ma le tuai o le totogi o mea taua uma ia e faʻaitiitia ai le ola o le maa.

tgh

Fa'aaoga le tapuni otometi e toe fa'aola?

I lalo ole voltage, ova-voltage ma le ova-vave o le a fa'aleagaina ai le maa ma fa'aitiitia ai le ola o le ma'a ona o le le mautu o le eletise o le fa'aogaina o le paoa po'o le fa'aogaina o le paoa i le taimi o le fa'atumuina ma le fa'amalo.
O le teuina o le passivation o lona uiga o le maa ua uma ona faʻatumu ma tuʻu mo se taimi umi, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gaioiga o le lithium ion i totonu o le sela, ma faʻafefe ai le gaioiga o le maʻa.O le umi ole si'osi'omaga maualuga po'o le maualalo ole vevela ole a a'afia ai fo'i le gaioiga o le lithium ion, fa'aitiitia ai le ola maa.
E faigofie ona malamalama i le tuai o le totogi.I lalo ole fa'aoga masani, e tasi le ta'amilosaga e fa'atupu ai le fa'asolosolo malie o le ma'a.Ae mo le saoasaoa o le matua, e faalagolago i le tulaga lelei o le maa ma le paleni o le gaosiga o le malosi maa ma le saoasaoa o le tau.E masani lava, e ogatasi ma le taamilosaga o le ola o oloa, lea e le mafai ona alofia.

信图片_20221229153612

O faʻamatalaga sili ona lauiloa e uiga i le faʻaogaina o maa komepiuta api: "O le totogi muamua e tatau ona faʻatumu atoa", "e tatau ona faʻaogaina le tapuni otometi e toe faʻaleleia"... Ona o le i ai o le aafiaga manatua o le maa, o nei faʻamatalaga e tumau pea le saʻo i le NiMH maa. vaitaimi.
I le taimi nei, toetoe lava o oloa faʻaeletoroni uma i luga o le maketi o loʻo faʻapipiʻiina ma maa lithium, ma e mafai ona le amanaʻia le aafiaga o le mafaufau, o lea e le manaʻomia ai le faʻatumu o le api fou mo le sili atu i le 12 itula.

 

Ae mo le faʻaogaina o le paoa ma toe faʻaleleia, e le faʻaogaina i maa lithium ion.Lithium ion e manaʻomia le tumau malosi i taimi uma.O le fa'aaogaina so'o o le paoa se'ia o'o i le pa'u o le a fa'aleagaina ai le gaioiga o le lithium ion ma afaina ai le tumau o lenei tusi.
O le mea lea, o le faʻaaogaina o le eletise aʻo e faʻaaogaina ma le le faʻaaogaina o le eletise, o le auala saʻo lea e faʻaoga ai, lea e taʻua o le "Aua le matelaina oe".

 

信图片_20221229153627

E le mafai ona fa'apipi'i mo se taimi umi?

O nisi tagata e le faʻafesoʻotaʻi i le eletise ma faʻaoga le komepiuta fou na faʻatau e taʻalo ai taʻaloga ma kata faʻapitoa!E mafua ona o le faʻaaogaina o le maa, o le api o le a otometi lava ona i ai i le malosi-save mode, faʻatapulaʻaina le taimi ole PPU, kata vitio ma isi meafaigaluega, puipuia le maa mai le faʻaleagaina e le tele o manaʻoga voltage, ma faʻalauteleina le ola o le maa.Ioe, o le mata o le taaloga o le a mau!

I aso nei, o api e faʻapipiʻiina i tupe meataalo pulega, lea e otometi lava ona tipi ese le eletise i le maa pe a faʻapipiʻi le maa i le "100%" tulaga atoa.O le mea lea, o le faʻaaogaina o le api ma le mana e fesoʻotaʻi mo se taimi umi o le a le afaina tele ai le maa.
Ae ui i lea, o se taimi umi 100% totogi atoa o le a faʻaitiitia ai foi le ola tautua o le maa api.O le umi o le totogi atoa o le a mafua ai ona i ai le maa i le tulaga e teu ai ma e le mafai ona faʻaaogaina.O le lithium ion i totonu o le maa o loʻo i ai i se tulaga faʻapitoa ma e leai se avanoa e faʻamalosi ai.Afai e "pasivated" i se taimi umi, o le a mafua ai le faʻaleagaina o le ola maa pe afai o le siosiomaga faʻaoga e leaga le vevela.
O le mea lea, e lelei le faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le eletise mo se taimi umi, ae o le taimi lenei e le tatau ona umi tele.E mafai ona e fa'aaoga malosi le ma'a i vaiaso ta'i lua po'o le tasi le masina, ona fa'atumu atoa lea o le maa.O le mea lea e taʻua o "gaoioiga masani"!

 

 

 


Taimi meli: Tes-29-2022